,

OBAS rehabiliterer og utvider Finsehytta

OBAS Entreprenør har signert for å gjennomføre et samspillsprosjekt med Den Norske Turistforening (DNT) Oslo og Omegn hvor de rehabiliterer og bygger ut Finsehytta i Ulvik i Vestland.

OBAS har nylig ferdigstilt Nye Brebua for Turistforeningen i samme område som Finsehytta.

Prosjektene på Finse har spesielle utfordringer med tanke på logistikk og vær, da alle materialer må fraktes inn enten med tråkkemaskin på snøen, eller via tog.

I tillegg må arbeidene utføres på over 1.200 meter over havet, noe som også skaper utfordringer utover tradisjonelle byggeprosjekter.

Oppdrag: Tilbygg

Fag: Samspillentreprenør

Oppdragsgiver: DNT Oslo og Omegn

Størrelse: 960 m2

Kostnad: 19.5mNok

Arkitekt på prosjektet er Arkitektkontoret Borgen og Bing Lorentzen, og OBAS har med seg Konstruksjonsteknikk, Frøland og Noss Elektro, Bergen Rørteknikk og Edvar Sæbø, Finsehytta på prosjektet.

– Nye Finsehytta får en betydelig oppgradering med blant annet større oppholdsrom, større spisesal og nytt kjøkken. I tillegg blir fasaden mot Finse Stasjon fornyet. Det er også et stort behov for å modernisere og kvalitetssikre tekniske anlegg, kjøkken og varelagre, og tørkerom, toaletter og bad skal oppgraderes. Publikum vil også oppleve at det blir bedre plass i oppholdsrom og i resepsjonsområdet, sier bygningssjef Anders Gjermo i DNT i en pressemelding på Turistforeningens nettsider.

Tilbygg og påbygg på hytta skal gi totalt 380 kvadratmeter nytt areal i hytta. Av de eksisterende arealene inne i Finsehytta skal 580 kvadratmeter bygges om, heter det i pressemeldingen.

Skroll til toppen