,

OBAS Entreprenør tildelt Bygg 21’s Gullhammer for «Samhandling» sammen med Statsbygg på Det Norske Byggemøtet.

TUSEN TAKK TIL ALLE DERE I PROSJEKTET VÅRT SOM GJORDE DETTE MULIG – GULLHAMMEREN 2018

De ti nominerte var plukket ut blant et stort antall kandidater, og plassert parvis i de fem kategoriene der Bygg21 etter oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet utreder og deler Beste praksis for prosjekter i bygge- og eiendomsbransjen:

  • Plan- og byggesak
  • Samhandling,
  • Kvalitet og bærekraft,
  • Kompetanse
  • Industrialisering.

Nominasjonen har skjedd ved at de fem arbeidsgruppene av erfarne bransjefolk som har utredet Beste praksis i de fem kategoriene, også har fungert som jury.

Kåringen av de fem som til slutt fikk Gullhammeren, skjedde ved at alle som deltok på Det Norske Byggemøtet 2018 fikk presentert hva alle de ti kandidatene har gjort, og deretter stemte de over den beste kandidaten i hver kategori.

Og vårt prosjekt vant samhandlingsprisen!

2 stolte karer på prisutdeling:

Tusen, tusen takk for et fantastisk samspill med dere alle. Dette var ingen pris til Fredrik og meg, men til alle i hele prosjektet vårt. Det har vært en fantastisk reise der vi alle har trukket prosjektet trygt i havn. Prosjektet har lenge vært omtalt som et særdeles vellykket prosjekt i Statsbygg og da er det ekstra gøy at vi også utenfor prosjektet vårt blir lagt merke til

Sverre Tiltnes – Direktør i Bygg21:

Dette blir ikke bare spennende, men også svært utbytterikt for dem som er opptatt av å lære av de beste i bransjen, sier direktør Sverre Tiltnes i Bygg21. Under arbeidet med å kvalitetssikre kandidatene er både han og resten av administrasjonen i Bygg21 blitt imponert over hvor mye godt arbeid som gjøres. Han ser også noen tydelige felles trekk.

De beste definerer et bygge- eller utviklingsprosjekt som en samhandlingsarena helt fra start, og involverer alle aktører så tidlig som mulig i hele prosessen. De beste prosjektene er dessuten preget av åpenhet og tillit, og definerer problemer som oppstår underveis, som felles utfordringer, sier Tiltnes.

Dette sa SB på sine hjemmesider:

OBAS Vest og Statsbygg vant Gullhammeren for «Beste praksis: samhandlingen» i 2018 for rehabilitering av Universitetsmuseet i Bergen.

Prosjektleder Geir Torsæter var storfornøyd med prisen:

– Dette viser hvor viktig det er med god samhandling. Og for oss som har «brent for» dette lenge er det særlig stas at Statsbygg nå benytter samspillsmodellen i mange av sine de store prosjekter.

Det var kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og styreleder Sissel Leire i Bygg21 som delte ut gullhammeren til Fredrik Nilsen fra OBAS og Geir Torsæter på «Det Norske Byggemøtet» i Oslo 17. oktober. Prisen ble delt ut for aller første gang.

Dette er noe vi alle skal være stolte av – dere er rå på samhandling.

Fredrik og Geir

Statsbygg uttaler seg på deres hjemmesider

Skroll til toppen