,

En gledens dag i Bergen.

Statsminister Erna Solberg åpnet i dag Universitetsmuseet i Bergen etter at Statsbygg har stått for en omfattende rehabilitering.

– Endelig har dagen kommet da vi igjen kan åpne dørene til Norges eldste eksisterende museumsbygning, sa statsministeren i åpningstalen sin.

Statsbygg har rehabilitert museet i to omganger. Byggearbeidene for sørfløyen med ny universitetsaula var ferdig i 2015. I dag gjenåpnet Universitetsmuseets naturhistoriske samlinger etter flere år med stengte dører.

Når museet nå åpner igjen har bygningsmassen fått en omfattende oppgradering. Målet har vært å rehabilitere den fredede bygningen fra 1865 i størst mulig grad til opprinnelig stand.

Under åpningsseremonien stilte byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg lokalene til disposisjon for Kunnskapsdepartementet ved statsråd Iselin Nybø. Tunstad la vekt på at prosjektet er ferdigstilt innenfor avtalt kostnad og tidsramme.

– Prosjektet fremstår som et godt eksempel på at statlige byggeprosjekter kan gjennomføres både effektivt og med svært høy kvalitet, sa Tunstad.

I tillegg til ny universitetsaula er blant annet grunnfjell fjernet for å utvide underetasjen og det er bygget museumskafé og museumsbutikk. Det er laget nye romløsninger og det er bygget nye trapper, heiser og ramper.

Rehabiliteringen av Universitetsmuseet er gjennomført som totalentreprise med samspill. Totalentreprenør OBAS Vest og viktige underleverandører ble tidlig koblet inn i prosjektet. Rehabiliteringen vant i fjor også bransjeprisen Gullhammeren for beste samhandling.

Øystein Slemmen, Daglig leder i OBAS Vest uttaler at de er Stolte og Ydmyke over å ha fått lov til å delta i dette prosjektet, og ikke minst meget stolt av det flotte resultatet!

https://www.uib.no/aktuelt/130421/f%C3%B8lg-lys-showet-fra-museet-her

Skroll til toppen