Oppdrag: Nybygg / Rehabilitering
Fag: Byggentreprise
Sted: Bergen
Oppdragsgiver: Fløirestauranten AS
Storrelse: 1 900 m2
Entrepriseform: Hovedentreprise
,

Fløirestauranten

Fløirestauranten er et verneverdig bygg fra 1925, og prosjektet består av en omfattende rehabilitering med fokus på tilgjengelighet og kvalitet hvor byantikvaren er ansvarlig for vernestatus.

Cafe/resteurant i plan 1 og lokaler for representasjon/bryllup i plan 2 rehabiliteres etter føringer frå byantikvaren. Kjøkkefløy forbedres med installasjon av nytt kjøkken, publikumsheis, serviceheis, og oppgradering av toalettavdelinger. Noe av baksiden rives og gjenoppbygges. Materialgjenbruk står sentralt, og det er utarbeidet en ombruksrapport for gjenbruk av materialer for å minimere avfall.

Miljøhensyn er prioritert, med mål om å redusere klimapåvirkning, kutte klimagassutslipp, og implementere bærekraftige forbruks- og produksjonsmetoder. Fornybare energikilder, sirkulærøkonomi og omsorg for natur og mennesker er viktige prinsipper. Energibrønner i berg og vannbåren oppvarming er en del av tiltakene for å redusere utslipp.

Skroll til toppen